Färska vårrullar

God kväll!!

Jag får passa på att blogga nu när lillan sover, hon sover nämligen aldrig på dagarna. Så det blir inte mycket gjort här hemma… Men ett tips till helgen kommer här 🙂

För några veckor sedan hälsade min kusin Linda och hennes Fredrik på hos oss. Då bjöd jag på färska vårrullar och vilken hit det blev!! Superfräscha och framförallt supergoda 🙂 och SÅSEN, den måste ni göra till!! Vill ni impa på någon, bjud på detta! Receptet har jag åter igen snott från Lotta Lundgren men med lite modifikation. Hon har riktigt bra recept den kvinnan!

Färska vårrullar Färska vårrullar

Färska vårrullar

500 g oskalade räkor
1/2 omogen honungsmelon
1 litet knippe salladslök
1/4 huvud isbergssallad
1 kruka koriander
1/2 dl salta jordnötter
ca 8-12 st rispapper

Sås:
1/2 röd chili i slantar
1 citron (saften)
1 lime (saften)
1 msk fisksås
2 msk vatten
2 msk socker

Börja med rullarna: Skala räkorna och hacka grovt. Skär melonen samt salladen fint fint i strimlor, slanta salladslöken, hacka nötterna. Blanda ihop.
Värm vatten i en större traktörpanna eller vid kastrull. Lägg ner ett rispapper i taget och låt ligga i ca 10 sekunder, fiska upp med hålslev eller liknande. Lägg ut arket på t.ex. en skärbäda, lägg några korianderblad i mitten av arket och lägg en del av fyllning på bladen, vik in båda sidorna och rulla sedan till en rulle (kolla gärna youtube om du inte hajjar ;)) Mina blev inte supervackra men ack så goda! Jag gjorde 8 st som jag sedan delade på två.
Gör såsen genom att blanda ihop alla ingredienser och rör tills sockret löst sig.
Servera rullarna med såsen.

Lämna ett svar