Parmesanpaj

Go´kväll!!

Jag försöker slita mig från amningen en stund så att ni kan få ett jättegott recept på parmesanpaj 🙂 Mamma bjöd på den i fredags och receptet kommer från Gomorron Sverige. Supergod!! Passar perfekt till sommarens bufféer 🙂

Parmesanpaj

Parmesanpaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten

Fyllning:
3 ägg
2 dl crème fraîche
2 dl vispgrädde
200 g finriven parmesan
1 dl färsk basilika, hackad
salt och peppar
100 g lufttorkad skinka, typ parma

Blanda ingredienserna till pajdegen och ställ in i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel, ställ in i ugnen ca 10 minuter.
Blanda alla  ingredienserna till fyllningen, förutom skinkan, och häll i pajskalet. Sänk ugnen till 175 °C och grädda pajen ca 25-30 minuter. Lägg skinkan på pajen innan servering. Skippa den för vegetariskt alternativ!

Nu är lillan ledsen igen 🙁 Hon har feber stackarn. Vi var på akuten igår men de hittade inget allvarligt tack o lov! Det gör så ont i hjärtat. Kram

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × ett =