Go´kväll!!
Jag försöker slita mig från amningen en stund så att ni kan få ett jättegott recept på parmesanpaj 🙂 Mamma bjöd på den i fredags och receptet kommer från Gomorron Sverige. Supergod!! Passar perfekt till sommarens bufféer 🙂
Parmesanpaj
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten
Fyllning:
3 ägg
2 dl crème fraîche
2 dl vispgrädde
200 g finriven parmesan
1 dl färsk basilika, hackad
salt och peppar
100 g lufttorkad skinka, typ parma
Blanda ingredienserna till pajdegen och ställ in i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel, ställ in i ugnen ca 10 minuter.
Blanda alla ingredienserna till fyllningen, förutom skinkan, och häll i pajskalet. Sänk ugnen till 175 °C och grädda pajen ca 25-30 minuter. Lägg skinkan på pajen innan servering. Skippa den för vegetariskt alternativ!
Nu är lillan ledsen igen 🙁 Hon har feber stackarn. Vi var på akuten igår men de hittade inget allvarligt tack o lov! Det gör så ont i hjärtat. Kram