Favorit i repris

Hej!!

Vad hände med våren och sommaren? Det är ju jättetråkigt och kallt väder 🙁 För ett par helger sedan var det mycket bättre och då passade vi på att grilla varje dag 🙂 Vi gjorde bl.a. en favorit från förra sommaren, nämligen korvpita med mango-melonsalsa och fetaostkräm, så enkelt och sååå gott!

Korvpita med mango-melonsalsa och fetaostkräm

Korvpita med mango-melonsalsa och fetaostkräm, 4 p

6 smakrika korvar, typ chorizo
8 pitabröd
bladsallad
grillspett
—-
1 mango
1/4 vattenmelon
1 röd chili
1/2 röd lök
1 msk honung
1 lime
salt och peppar
1 kruka koriander
——-
1 pkt fetaost
3 dl crème fraîche
1 msk honung
salt och peppar

Sätt igång grillen (eller stek korven). Hacka mangon och vattenmelonen i mindre tärningar, hacka rödlöken chilin och korianden fint. Blanda samman allt och pressa över lime och smaka av med honung, salt och peppar. Ställ in i kylen. Mixa crème fraîche, fetaost och honung med en stavmixer, smaka av med salt och peppar, ställ in i kylen. Om krämen blir rinnig, vispa upp den med elvisp. Skär korven i sneda skivor och trä på grillpinnar så att de får maximal grillyta, grilla till fin färg. Värm pitabrödet i ugnen. Lägg sedan upp så att alla kan fylla sina egna bröd med sallad, korv, fetakräm och salsa.

Vårt fina kök
Vårt fina kök 🙂

Hoppas nu det blir grillväder igen snart!

Igår var jag och Linnea hemma hos min chef på vårfest, vi hade supertrevligt och fick god mat. Linnea fick jättefina paket av kollegorna, tänk vilken tur man har som har så fina arbetskamrater 🙂
Presenter till Linnea
Fina kläder, presentkort och en superfin nalle som min kollega Ulrika har sytt själv! Helt fantastisk 🙂

Linnea har verkligen börjat vara lite mer med nu! Hon tittar på oss intensivt och jag tycker t.o.m. att jag börjar skymta leenden 🙂 Hihi! Det är så himla mysigt och roligt med barn!

Nu kommer snart mannen hem så det är dags för middag, blir nog rester i form av fetaostbiffar, quinoa och tomatsallad. Ha det fint! Kram

 

Lämna ett svar