Zucchini och kikärtsbiffar

Hej!!

Veggotisdag idag! Oj, fick kolla i kalendern vilken veckodag det var… man blir ju helt dagblind av att gå hemma hela dagarna! Vi har iaf avnjutit en god, nyttig och vegetarisk middag precis, bestående av zucchini och kikärtsbiffar ihop med fetaostsallad och tzatziki. Det är ju så enkelt och gott med vegetariska biffar, slängs ihop på ett kick!

Zucchini och kikärtsbiffar

Zucchini och kikärtsbiffar, ca 4p

2 pkt kikärtor
1 zucchini
1 gul lök
1/2 röd chili
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk malen koriander
1 ägg
salt och svartpeppar
olja till stekning

Riv zucchinin och lägg den förslagsvis i ett durkslag, salta och låt stå i ca 10 minuter. Krama sedan ur vätskan. Skölj kikärtorna. Riv eller finhacka löken och chilin. Mixa, kikärtor med lök och chili med t.ex. en stavmixer, det gör inget om smeten inte blir helt jämn. Tillsätt zucchinin, ägg och kryddor. Forma till runda biffar och stek på medelvärme i olja tills de får färg, vänd försiktigt. Servera med fetaostsallad och tzatziki.

Vi hade isberg, gurka, tomat, tunna morotsstavar, paprika samt fetaost i salladen.

Nu ska jag börja kolla en ny serie tänkte jag, Suits, har hört så mycket bra om den. Har ni sett? Kollade precis färdigt på Orphan Black som var jättespännande! Jag kommer väl att ha sett varenda serie som finns innan bebisen tittar ut!! Ni får gärna komma med förslag på serier ni tycker är bra. Hoppas ni får en fin kväll! Kram

Lämna ett svar