Chili con carne med vitlökskräm

God morgon!

I tisdags fyllde ju Krille år och då bjöd vi hem hans familj på middag. Vi gjorde det lätt för oss och bjöd på chili con carne, jag orkar ju inte stå timmar i köket längre 🙁 Chilin blev iaf god och särskilt god ihop med vitlökskrämen!

Chili con carne med vitlökskräm
Det var lite svårt att få en aptitlig bild på detta…

Chili con carne, ca 8 p

1 kg nötfärs
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
1-2 chili (vi använde en röd som var väldigt stark)
2 paprikor
2 pkt krossade tomater
1,5 msk köttbuljong
2 msk kalvfond
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
1/2 tsk kanel
1/2 tsk rökt paprikapulver
1 dl rött vin
1 msk honung
svartpeppar
2 pkt stora vita bönor (sköljda)

Hacka lök, vitlök, selleri, chili och paprika i bitar. Fräs i en stor gryta i smör eller olja tills löken blir genomskinlig. Häll på de krossade tomaterna och krydda med kryddorna, häll i fond, vin och honung. Låt puttra på medelvärme. Stek under tiden köttfärsen i en stekpanna tills den får färg, krydda med köttbuljong och peppar. Tillsätt färsen till grytan. Låt puttra på låg värme i några minuter. Smaka ev. av med salt och peppar. Tillätt bönorna ca 5 minuter innan servering.

Vitlökskräm

2-3 dl fet crème fraîche
1 liten vitlöksklyfta
salt

Riv eller pressa vitlöken ner i crème fraîchen, tillsätt lite salt. Rör ihop. Ställ in i kylen till servering.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa min bok. Jag önskar er en fantastisk fredag! Kram

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 8 =