Snabb och nyttig thaigryta

Hej fina! Nu har jag njutit av två lediga dagar som har gått i väldigt lugnt tempo 🙂 Snart ska jag iväg till nästa kollega som ska hålla Halv åtta hos mig. Den här gången måste jag komma ihåg kameran! Nästa månad är det min tur, gaahhh! För att inte bli för mätt så lagade jag en nyttig gryta ”thaistyle” med mycket grönsaker till lunch. Jag köpte inte alla grönsaker färska som jag kanske gör vanligtvis, det här är mer en latvariant 😉 Gott blev det ändå!

Ingredienser till thaigryta
Detta var det jag använde, plus en halv paprika som skräpade i kylen. Jag köpte kycklinglårfilé då jag tänkte att det nog blir lite mörare i grytan men fy så mycket fett och senor att rensa bort det var! Det är nackdelen med att laga kyckling, just att rensa den! Vad tycker ni? Är ni noga med putsningen?

Snabb thaigryta

Snabb thaigryta, 3-4p

400-500 g kycklinglårfilé eller bröstfilé
1 stort broccolihuvud
1/2 röd paprika
150 g champinjoner
1 burk wokgrönsaker
1 burk kokosmjölk
1 liten bit ingefära
1 tsk sambal oelek (eller mer efter smak)
salt och peppar

Dela broccolin i mindre bitar, skär även ner en del av roten (den går faktiskt att äta!), fräs i lite olja tills den får lite färg och lägg över i en gryta, gör samma sak med paprika och champinjoner. Rensa kycklingen från fett och senor, dela sedan i mindre bitar och bryn tills den får färg runt om, salta och peppra, häll över i grytan. Tillsätt wokgrönsaker och kokosmjölk, riv i ingefära, klicka i sambal, salta och peppra. Låt puttra under lock i några minuter tills kycklingen är genomkokt. Smaka ev. av med mer sambal, salt och peppar.

Lämna ett svar