Skagenröra i små potatisar

Hej!! Vilken fin söndag vi har här i Lund! Solen har lyst hela dagen så att man blir glad 🙂 Sista dagen som gräsänka, så jag passade på att äta räkor till lunch. Det blev skagenröra i små potatisar och sallad, yummi! Det var evigheter sedan jag åt skagenröra sist men det blir aldrig tråkigt! Varför jag använde små potatisar istället för en bakpotatis är pga tiden, det går ju så mycket snabbare att baka de små.

Skagenröra i små potatisar

Skagenröra i små potatisar, 2 p

200 g skalade räkor
1 dl crème fraîche
1 dl majonäs (gärna Hellmanns)
1/2 liten rödlök
1/2 dl hackad dill
3 msk pressad citronsaft
salt och peppar
6 tvättade potatisar
sallad (t.ex. gurka, paprika och blandade blad)

Sätt ugnen på 225 °C. Skölj potatisarna och skär ett kryss i varje. Micra gärna potatisarna i några minuter först (ca. 8 min.), sätt sedan in dem i ugnen tills de får ett frasigt skal (ca 10-15 min.) Gör under tiden skagenröran. Finhacka rödlöken och blanda med crème fraîche, majonäs, citronsaft och dill, smaka av med salt och peppar. Tillsätt räkorna. Fyll de färdiga potatisarna med skagenröran och servera ihop med sallad.

Lämna ett svar