Carnitas – texmex à la Jonas Cramby

Hej igen! Igår körde vi mexikanskt à la Jonas Cramby. Carnitas påminner om pulled pork men är långkokt i Coca-Cola. Supergott är det och smakar lite sötstarkt. Ni måste prova detta!! Äts med fördel tillsammans med mangosalsa i minitortillas och kall mexicansk öl med limeskiva i 🙂

Carnitas
Carnitas texmex

Carnitas på matdelikats vis, ca 10 p:

1, 6 kg fläskkarré
1 tsk cayennepeppar
rejält med nymalen vitpeppar
rejält med nymalen svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
2 tsk oregano
2 msk soya
1 lime
5 vitlöksklyftor
1 apelsin
1 liter Coca-Cola (ej light)

Skär fläskkarrén i cm-stora bitar. Krydda med alla torrakryddor samt finhackad vitlök, limesaft, apelsinsaft och soja. Rör runt ordentligt så att det täcker alla köttbitar. Lägg in i kylen och låt marinera så länge som möjligt, gärna över natten. Ta fram köttet tre timmar innan det ska ätas och stek i en stekpanna i lite fett så att det får färg. Lägg sedan i en gryta och täck med cola, låt det småkoka i ca 2,5-3 timmar, häll ev på med mer cola. Servera sedan köttet med mangosalsa, picco di gallo, guacamole och sallad i minitortillas. Mangosalsan är viktigast!

Mangosalsa

Het mangosalsa, 4 p

1 mogen mango
1 röd chili
1/2 röd lök
saften från 1 lime
salt och peppar
en näve färsk koriander

Skala och hacka mangon i små tärningar. Hacka rödlök och chili fint. Hacka koriandern. Blanda allt i en skål med saften från limen och salt och peppar. Ställ in i kylen fram till servering.

Krille och Fredrik
En galen bild på en skeptisk Krille och en glad Fredrik ;p

Jennie och Krille
Kusin Jennie och Krille
Linda, jag och Magnus
Linda, jag och Mange
Indy och Linda
Linda med söta valpen Indy

Lämna ett svar