Jack Daniel´s Glaze

Hej!! Förra veckan när Sandra med familj var här bjöd vi på grillat med Jack Daniels glaze. Den ska smaka precis som T.G.I. Fridays JD glaze om ni har provat den, söt och sirapsliknande konsistens. Jag har sett andra bloggare som provat denna glaze och den passar bra ihop med grillat kött, som t.ex. revben! Jag var lite skeptisk till en början men ihop med maten var den verkligen super! Den tar ett tag att koka ihop men man behöver ju inte göra så mycket under tiden 😉

Jack Daniel´s Glaze

Jack Daniel´s Glaze, räcker till många!

1 msk olivolja
1 hel vitlök
1,5 dl vatten
2,3 dl ananasjuice
0,5 dl teriyakisås
1 msk soja
3 dl farinsocker
3 msk saft från citron
3 msk hackad gul lök
2 msk Jack Daniel´s
1 msk krossad ananas
1/4 tsk cayennepeppar

Sätt ugnen på 150 °. Skär bort toppen och ev en bit av botten på vitlöken så att den står stadigt och ta bort så mycket skal som möjligt utan att den ramlar isär, ställ den sedan i en ugnsfast form och häll över olivoljan, ställ in i ugnen i en timme. Under tiden: Blanda vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker i en kastrull, låt det småkoka tills vitlöken är färdig. Ta sedan ut vitlöken och låt den svalna något, pressa sedan ut varje klyfta på en skärbräda och mosa med en gaffel så att det bilder en vitlökspasta. vispa sedan ner 2 tsk av vitlökspastan och resten av ingredienserna i kastrullen. Låt det puttra tills hälften återstår, den ska ha sirapskonsistens.

Vi hade faktiskt en del sås över och åt till Beer Can Chicken som vi tillagade i helgen, så j-kla gott!! Återkommer med recept på det 🙂

Ikväll är jag gräsänka, så jag har passat på att sy kuddfodral av ett tyg jag köpte tidigt i våras, det var på tiden! Nu plöjer jag andra säsongen av Orange is the new black som jag tycker är jättebra!! Har ni sett den? Om inte, gör det! Den finns på Netflix. Hoppas ni har en fin tisdagskväll! Kram

2 svar på ”Jack Daniel´s Glaze”

  1. […] innan du skär upp den. Servera med t.ex. potato skins (kommer med recept senare), grillad majs, JD-glaze och […]

  2. I love your blog

    I have read this article and enjoyed it

Lämna ett svar