Hej! Vilken bra start på veckan denna måndag blev 🙂 Det blev träning efter jobbet och bakning ikväll. Så nu sitter vi bänkade framför Homeland med nygräddade tekakor och te (såklart). Jag dör vad spännande Homeland är, vi är mitt i tredje säsongen nu, har ni sett det? Om inte, gör det!!

Tekakor och Homeland

 

Nygräddade tekakor

 

Tekakor, 12 st:

1 pkt jäst
5 dl mjölk
100 g smör
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
12-13 dl vetemjöl

Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken, det ska vara fingervarmt (37°). Smula jästen i en bunke, häll i lite av smörmjölken och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten samt salt och sirap. Häll i mjölet lite eftersom och arbeta in i degen. Knåda ordentligt i några minuter (gärna i assistent el. likn,). Degen ska precis lossna från kanten, då har den rätt konsistens. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta sedan upp degen och sätt på ugnen på 225°. Dela i 12 delar och kavla till runda tunna kakor, lägg på bakplåtspapper på en plåt (ca. 4 per plåt). Låt jäsa under duk ca. 30 minuter till. Nagga med en gaffel. Grädda sedan i ugnen ca 10-12 minuter.

Tekakor

 

Print Friendly, PDF & Email
Tekakor och Homeland

Inläggsnavigering


2 reaktioner till “Tekakor och Homeland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × två =