Tekakor och Homeland

Hej! Vilken bra start på veckan denna måndag blev 🙂 Det blev träning efter jobbet och bakning ikväll. Så nu sitter vi bänkade framför Homeland med nygräddade tekakor och te (såklart). Jag dör vad spännande Homeland är, vi är mitt i tredje säsongen nu, har ni sett det? Om inte, gör det!!

Tekakor och Homeland

 

Nygräddade tekakor

 

Tekakor, 12 st:

1 pkt jäst
5 dl mjölk
100 g smör
1 msk ljus sirap
1 tsk salt
12-13 dl vetemjöl

Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken, det ska vara fingervarmt (37°). Smula jästen i en bunke, häll i lite av smörmjölken och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten samt salt och sirap. Häll i mjölet lite eftersom och arbeta in i degen. Knåda ordentligt i några minuter (gärna i assistent el. likn,). Degen ska precis lossna från kanten, då har den rätt konsistens. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta sedan upp degen och sätt på ugnen på 225°. Dela i 12 delar och kavla till runda tunna kakor, lägg på bakplåtspapper på en plåt (ca. 4 per plåt). Låt jäsa under duk ca. 30 minuter till. Nagga med en gaffel. Grädda sedan i ugnen ca 10-12 minuter.

Tekakor

 

2 svar på ”Tekakor och Homeland”

  1. Alltså! Nybakat bröd. Finns det något bättre? Tyvärr är bröd det jag själv tycker är tråkigast att baka men gärna äter…

    1. Du får komma hit och fika någon gång 🙂

Lämna ett svar