God morgon! Här kommer jag med ett nyttigt middagstips tidigt på morgonen, nämligen biffar med curry och banansås. Det var verkligen en klockren kombination. Den söta banansåsen passar perfekt ihop med de salta currybiffarna, som gjorda för varandra 😉
Currybiffar, 4-6 p:
1 kg blandfärs
1 gul lök
3 msk mjölk
1 msk ströbröd
1 ägg
2 tsk curry
2 tsk köttbuljong (pulver)
1 msk kalvfond
1/2 tsk gurkmeja
några varv med svartpepparkvarnen
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt dra i någon minut. Hacka löken fint och blanda ihop resten av ingredienserna i bunken. Forma biffar och stek i smör. Sätt ev. på ugnen och låt de steka färdigt där, de ska vara genomstekta.
Banansås
2 dl créme fraîche (fet)
1 liten banan (eller 1/2 normalstor)
salt och peppar
Mosa bananen med t.ex. en gaffel och blanda med créme fraîchen, smaka av med salt och peppar
Blomkålsris
1 blomkålshuvud
salt och peppar
Hacka blomkålen fint. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek blomkålen med salt och peppar tills den får lite färg. Det tar bara några minuter.