Chiapudding på vanlig mjölk

God morgon! Här är det ofta tidiga morgnar som gäller på vardagarna… inte alltid så kul, men man blir pigg efter lite kaffe och frukost i magen 🙂 Frukost är det mål som får mig att kliva upp på morgonen. Denna veckan har jag provat något nytt, för mig, till frukost nämligen chiapudding. Har förstått att det är väldigt populärt med dessa chiafrön. Jag har försökt googla information och den jag har fått fram är att det är rena superfröt! Nu är ju inte detta några säkra källor men jag har läst att chiafrön innehåller mer omega-3 än lax! Finns det någon som har mer kunskap om detta frö?? Ja, ja, god är puddingen iaf, och den innehåller ju inte så många kalorier, ca 200 kcal (utan topping). Jag gjorde dessutom puddingen på vanlig hederlig komjölk, då mandelmjölk som alla andra recept jag hittade innehöll består av en massa socker. Jag har dock experimenterat mig fram till den bästa blandningen utan att den ska bli klumpig, med ett lyckat resultat 🙂 Tänk på att göra puddingen kvällen innan du ska äta den!

Chiapudding på vanlig mjölk

Chiapudding, 1p

2 msk chiafrön
1,5 dl mjölk
en liten nypa vaniljpulver

Blanda allt i ett glas och rör gärna i en-två minuter tills chiafröna svällt lite (på detta sättet undviks klumpar). Stoppa sedan lite plastfolie över och ställ in i kylen över natten. Färdig att äta till frukost. Servera med lite nötter, frön och varför inte lite bär.

 

6 svar på ”Chiapudding på vanlig mjölk”

 1. Mandelmjölk besttår inte av en massa socker. Om man inte själv aktivt väljer att köpa en mandelmjölk där de tillsatt socker. Om man inte vill göra själv kan man köpa alpros osötade som innehåller 0,1% kolhydrater. Har också för mig att go green har en osötad variant.

  1. matdelikat skriver: Svara

   Hej! Jag har sett att det finns ostötad mandeljmjölk i affären nu och jag har även provat den 🙂

  2. Kanske du vet varför alla recept inehåller mandelmjölk eller sojamjölk? Är det för att det är nyttigare än vanlig mjölk, eller det är någo med reaktionen mellan fröna och mandelmjölken

   1. Hej! Reaktionen med fröna blir lika! Om man väljer mandelmjölk eller sojamjölk är nog mest för att det anses nyttigare eller att det inte kommer ifrån djur. Kram 🙂

 2. Blir det som en pudding eller mer som gröt? <3

  1. Ursäkta mitt sena svar. Det blir en ganska ”snorig” konsistens, haha, det låter ju inte jättegott men det är det 😉

Lämna ett svar