Hej hopp!
Här rullar semestern på, halva är redan gjord. Nu är vi hemma några dagar efter att ha varit på resande fot ett tag. När man väl är hemma finns det ju en hel del måsten när man har hus, bl.a. klippa vår GIGANTISKA häck…puuhhh! Så idag har vi spenderat hela dagen med häcken och nu finns det bara lite kvar att klippa. Bra jobbat av oss!
Kvällen har fortsatt i fixartagen. Jag håller nämligen på att måla en tallrikshylla som jag hittade på loppis. Planen är att hänga upp den i Linneas rum och använda den som bokhylla. Jag ska visa er när den är färdig 🙂
Jag har även tömt min svartvinbärsbuske på bär och gjort marmelad på de få bär där fanns. Även rödvinbärsbusken är länsad och där har de flesta bären hamnat i frysen men några hamnade på en god kaka 🙂 Det är verkligen en av de godaste kakor som finns! Seg i kanterna med lite söt-kola-aktig smak som bryter av fint mot de syrliga vinbären, mums! Receptet kommer från svärmor Ingrid 🙂
Röd vinbärskaka
120 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl mjöl
2 1/4 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl röda vinbär
ev. pärlsocker
Sätt ugnen på 200 °C. Blanda mjöl, strösocker, ägg och vaniljsocker med smöret till en jämn smet. Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter, och klicka i smeten, fördela den jämnt över bottnen på formen. Strö över bären och eventuellt lite pärlsocker. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Servera med vaniljglass.