Nyttiga mellanmålsmuffins fulla med protein

God morgon!!

Äntligen fredag!! Jag har fredagsfeeling trots att jag ska jobba hela helgen 🙂 Det får bli någon god mat ikväll med ett glas vin till och sen är det På spåret, mitt favoritprogram 🙂

Jag tror att jag med flera försöker äta lite nyttigare fram till sommaren 😉 Eller hur?! Beach 2017, here we come..hehe. Jag försöker iaf komma iform så att jag ska bli lite extra snygg till bröllopet! Mitt största problem är nog mina kvällsmackor, de är ju sååå goda! Nu måste jag försöka ersätta dem med något gott. Igår provade jag att göra nyttiga muffins som är fullproppade med protein, perfekt efter ett träningspass! Det blev faktiskt ganska så goda, Krille tyckte de var super och ville mula i sig alla, men det ficka han inte! Haha. Jag delar med mig av rceptet här iaf någon vill prova.

Nyttiga proteinmuffins med banan och kokos, ca 8 st

1 dl kokosmjöl
1 msk chiafrön
2 msk kokosflingor
2 msk kokosolja
2 bananer
2 ägg
2 dl keso mini
en nypa salt

Sätt ugnen på 175 °C. Blanda, kokosmjöl, chiafrön och kokosflingor. Mosa bananer och tillsätt dem samt kokosolja, knåda eventuellt ihop med händerna. Blanda ner ägg, keso och lite salt. Klicka ur smeten i muffinsformar, gärna i silicon då de har en tendens att fastna i pappersformar, grädda i ugnen i 30 minuter. Låt svalna. Lägg in i kylen eller frys de som inte äts direkt. Värm lätt vid servering.

Lämna ett svar