Emmas thaigryta och barnvariant

Hej hej och god morgon!!

Jag lovade ju här om dagen att jag skulle fråga om receptet på den goda thaigrytan vi fick hos Olof och Emma på spelkvällen. Nu har jag fått receptet, om än på en höft, och lagat det 🙂 Jag gjorde även en barnvariant till Linnea som uppskattades ordentligt! Hon gillar faktiskt hemlagad mat bättre än burkmat, till mammas stora glädje 😉

Thaigryta (barnmat)

Thaigryta 4-6 p

ca 600 g kycklingfilé
1 burk kokosmjölk
2 dl vispgrädde
1/2 tärning grönsaksbuljong alt. hönsbuljong
500 g wokgrönsaker (jag använde fryst thaiwok med bl.a. bambuskott och minimajs)
1 liten burk majs
1 liten burk ananasbitar, även juicen
3 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
2 msk mango chutney
1 pressad/riven vitlöksklyfta
salt och peppar

äggnudlar

Skär bort hinnor etc. från kycklingen och skär i små bitar. Fräs kycklingen i en gryta och häll på kokosmjölken samt resten av ingredienserna, låt puttra tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt och peppar. Servera med nudlar.

Thaigryta för småbarn, flera portioner (beror på hur mycket de äter)

100 g kyckling
1/4 dels burk kokosmjölk
1/2 dl vispgrädde
en näven wokgrönsaker
2 msk majs
4 små ananasbitar
1/2 liten pressad/riven vitlöksklyfta
peppar

nudlar

Skär bort hinnor etc. från kycklingen och skär i små bitar. Koka kycklingen ihop med kokosmjölk och grädde, tillsätt wokgrönsakerna, majs, ananas, vitlök och peppar. Koka tills kycklingen är genomkokt. Mixa med stavmixer till en slät puré, lägg i kokta nudlar och mixa lite till, om barnet är över 8 månader behöver man inte mixa nudlarna helt. Frys in mat som inte ska ätas direkt i istärningslåda.

Lämna ett svar