Chokladdoppade Kokostoppar med rom

Hallå i stugorna!

Här kommer ett tips på en upphottad klassiker, nämligen kokostoppar med lite rom i som doppas i choklad, mums!! Perfekt julgodis som även är glutenfritt 🙂

Chokladdoppade Kokostoppar med rom

Chokladdoppade kokostoppar med rom, ca 30 st

50 g smör
2 ägg
1 påse riven kokos, 200 g
1 dl socker
1 msk mörk rom
100 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175 °C. Smält smör, blanda ner kokos, socker, ägg och rom. Låt smeten stå i några minuter. Forma sedan ca. 30 st toppar (lättast att forma med händerna) och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt topparna svalna helt. Smält chokladen och doppa bottnen på topparna, lägg dem sedan på bakplåtspapper med chokladen nedåt. Låt stelna, ställ in i kylskåp.

Lämna ett svar