Saffransscones

Hej hej!!

Imorgon är det lucia och vad passar inte bättre än saffransscones till frukost?! Inget som behöver jäsas och vill man kan man t.o.m. förbereda degen dagen innan och förvara i kylen. Jag bjöd på dessa scones i veckan när jag hade mammafika här hemma med Linneas kusin och nästkusiner 🙂 Saffranssconesen smakar väldigt likt lussebullar då de är lite söta och smakar väldigt gott med björnbärsmarmelad på 🙂 Receptet kommer från Leila men jag tog bara ett paket saffran (hennes recept innehöll två), vilket räcker gott och väl. Prova nu dessa!

Saffransscones

Saffransscones, 4-6 p

2 dl mjölk
1 g saffran (jag använde 0,5 g)
7,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl råsocker + lite garnering
125 g smör
1 ägg + ägg till pensling

Koka upp mjölken med saffranen och låt svalna. Sätt ugnen på 250°C. Blanda alla torra ingredienser, skär smöret i tärningar och arbeta in i mjölblandningen. Blanda ihop ägg och saffransmjölk ihop med de torra ingredienserna. Forma ca 8 st små bollar (platta ut dem något, annars blir de lite kladdiga inuti vilket också kan vara gott ;)) och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, pensla med ägg och strö över lite råsocker, ställ in i ugnen i ca 10 minuter eller tills de får fin färg. Servera med smör och marmelad.

Kusinhäng
Linnea och hennes kusin Clara <3

Nu ska jag iväg på ett bloggevent på Kiviks musteri med julpyssel 🙂 Hoppas ni har en mysig helg! Kram

Lämna ett svar