Vegetarisk lasagne med keso och bladspenat

Hej hej!!

Här kommer jag med ytterligare ett vegetariskt recept! Ett recept på vegetarisk lasagne med få ingredienser som är enkel att göra, istället för bechamelsås använder man keso istället. Den smakar dessutom mycket gott 🙂 Receptet fick jag av en vän men det kommer ursprungligen från en buffétidning tror jag… Så här gjorde jag iaf:

Vegetarisk lasagne med keso och bladspenat

Vegetarisk lasagne med keso och bladspenat, 4-6p

2 pkt krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pkt frusen bladspenat à 450 g (färsk går såklart också bra)
2 tsk salt
flera varv med svartpepparkvarnen
1 msk chilipuler (ja, en hel msk, den blir inte särskilt stark)
500 g keso
12 lasagneplattor
2 dl riven smakrik ost

Sätt ugnen på 225°C. Hacka löken och vitlöken, fräs i lite smör eller olja i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt krossade tomater samt den frusna bladspenaten. Låt puttra tills spenaten tinat, krydda med salt, peppar och chili och låt puttra några minuter till. Ta av från värmen och tillsätt keson. Varva tomatblandningen med lasagneplattor i en form, ca 25 x 30 cm. Börja och avsluta med lite tomatblandning. Toppa med den rivna osten och ställ in i ugnen i ca 20-30 minuter eller tills lasagnen har fått rejält med färg. Servera med en god sallad.

Nu ska jag pyssla lite inför julen! Ni kanske får se resultatet senare om det blir lyckat 😉 Kram

Lämna ett svar