Tortillatårta

God morgon!!

Fredag! Tjohoo!! Krille har halvdag idag, så det kanske blir lunch på stan eller nåt annat mys med familjen 🙂

Istället för den heliga fredagstacosen tycker jag att ni kan prova tortillatårta eller vad man nu ska kalla det 🙂 Den smakar rätt så mycket curry, vilket jag gillar! Receptet hade en gammal kär kollega lagt ut på Facebook och det var jag såklart tvungen att prova, supergott blev det! Jag läste lite fel i receptet med måtten men det blev ju superbra ändå, här är min variant:

Tortillatårta

Tortillatårta, 5-6 p

6 stora tortillas
500 g köttfärs
1 gul lök
1 liten burk majs
1 pkt/burk krossad tomat
2 dl crème fraîche
0,5 dl vatten
1 pressad vitlöksklyfta
1 hönsbuljongtärning
1 msk curry
0,5 tsk cayennepeppar
lite salt och svartpeppar
massa riven ost

Sätt ugnen på 175°C. Hacka löken och fräs i en stekpanna, tillsätt färsen.  Krydda med curry, cayennepeppar och svartpeppar. Pressa i vitlöken. Tillsätt majs, vatten, buljong och krossad tomat. Låt puttra tills vätskan försvinner något. Tillsätt crème fraîchen och ev. lite salt, låt puttra någon minut till. Ta fram en springform och lägg en tortilla i botten, varva med färs, ost och tortilla, avsluta med en tortilla på toppen samt en massa ost. Ställ in ca 20 minuter i ugnen eller tills tårtan fått fin färg. Servera med sallad.

Tack kära Anna för det goda receptet! Kommer att göras fler gånger 🙂 Kram

 

Lämna ett svar