Biskvier

God morgon!!

Igår hade jag besök av en nyfunnen mammavän. Jag bjöd på bl.a. chokladbiskvier. Jag har alltid velat baka biskvier men det har aldrig blivit av. Jag trodde att det skulle vara pilligt och svårt men det var ju faktiskt superenkelt! Dessutom är de glutenfria 🙂 Jag hittade ett recept från ICA men jag ändrade lite efter min egen smak 🙂

Biskvier Chokladbiskvier

Biskvier, 30 st små

Botten
200 g mandelmassa
1 äggvita

Smörkräm
125 g smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
30 g mörk choklad

Garnering
knappt 150 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175 °C. Riv mandelmassan fint och blanda med äggvitan. Klicka ut knappt 30 stycken 2 cm stora rundlar på bakplåtspappar, se till att de är platta (fukta ev fingret med vatten och tryck till). Grädda i 10 minuter i ugnen. Låt svalna.
Blanda smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet, blanda i äggulan. Smält chokladen i micron eller över vattenbad, låt svalna något och blanda ner i smöret. Bred smörkrämen över biskvibottnarna med en topp i mitten, snåla inte. Ställ de sedan i frysen i ca 20 minuter.
Smält chokladen och doppa den delen med smörkräm på i den smälta chokladen. Lägg dem på bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet.

MUMS!! Farligt goda!

Nu ska jag på ett efterlängtat besök till frissan och min kära mor ska passa Linnea, hoppas att lillan samarbetar 😉 Puss och kram

Ett svar på ”Biskvier”

  1. Heeeeelt underbara…!!!!!

Lämna ett svar