Jordgubbskladdkaka med vit choklad

I´m back!!

Jag är ledsen att det har varit så tyst här inne men det har sina anledningar. Jag har varit dålig en längre tid och i princip sängliggande i en månad. Det är pga komplikationer efter förlossningen men jag tror och hoppas att det är påväg åt rätt håll nu 🙂 Det här med att föda barn är ingen dans på rosor…

Linnea mår iaf bra och hon växer så det knakar. Hon är 3,5 månad och väger strax över 7 kg! Det är krut i norrlandsmjölken, haha. Jag älskar att vara mamma och hoppas att jag snart kan vara bara mammaledig och fokusera på lillan och inte störas av mina problem.

Matlagningen har stått i stå senaste tiden av förklarliga skäl. Det är trist men snart kan jag nog komma igång igen. Jag hade iaf energi till att baka en jordgubbskladdkaka här om dagen. Jag har sett att kakan har florerat på en hel del matbloggar, så jag var ju också tvungen att provbaka en. Den blev jättegod, en riktigt somrig variantpå kladdis. Jag utgick från ett recept från tidningen Hembakat men jag gjorde lite annorlunda, bl.a. för att jag inte hade tillräckligt med vetemjöl och  jag minskade även på vaniljsockret och la till lite vit choklad. Här är iaf receptet om någon är sugen:
Jordgubbskladdkaka med vit choklad Jordgubbskladdkaka med vit choklad

Jordgubbskladdkaka med vit choklad

150 g smör
2 dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 3/4 dl vetemjöl (jag tog 2 dl vetemjöl och 3/4 dl mandelmjöl)
300 g färska jordgubbar (lite mer än en halv ask)
50 g vit choklad
florsocker

Sätt ugnen på 180 °C. Smält smöret i en kastrull, låt svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna (förutom jordgubbar och florsocker) och rör till en jämn smet. Smöra och bröa en form med avtagbar kant, ca 23 cm i diameter. Häll smeten i formen och lägg på halverade jordgubbar samt hackad vit choklad. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Pudra med florsocker och servera med vispad grädde.

Lämna ett svar