Gravid v 36

God morgon!!

Idag går vi in i v.36 (eller 35+). Hon är beräknad till 22 april, så mindre än 5 veckor kvar! Normalt kan hon ju lika gärna komma om 3 eller 7 veckor, hoppas inte på 7… Jag är verkligen nyfiken på vilken person som ligger där inne och sparkar, hur hon ser ut och hur hon är. Så spännande!
Fogarna bråkar som vanligt och jag blir helt förstörd om jag överanstränger mig, som födelsedagsmiddagen i helgen och igår när jag var på halv åtta hos mig-middag hos en kollega (skriver mer om det i ett separat inlägg). I natt har jag sovit riktigt dåligt, dels pga smärtan men också för att jag vaknat och måste kissa några gånger och dels för att jag mådde illa! Blää! Jag fattar inte varför jag mådde illa i natt, det har suttit i lite smått nu på morgonen också men känns mycket bättre, hoppas det inte är något bestående.
Det får bli en lugn dag idag! Pappa kommer hit och hjälper till med barnrummet, mamma var här igår 🙂 Så snälla som hjälper till! Det är väggarna som preppas inför målning. Sen ska jag till barnmorskan i eftermiddag och det är ju bara trevligt 🙂 Annars står inget på dagens agenda, bara slapp i soffan.
Jag tog några bilder igår kväll när jag ändå var lite halvt fixad och nu tycker jag verkligen att magen är stooor!! Tycker inte ni?!
Gravid v 36 Gravid vecka 36
Jag tycker dessutom att magen känns väldigt spänd nästan hela tiden men det är väl inte så konstigt kanske, då det inte finns så mycket plats där inne.

Ja, jag har ju fått införskaffa mig ett par inneskor samt en sula i vänster sko nu, order från sjukgymnasten. Inneskorna med högt fotvalv ska underlätta belastning på symfysen när jag går omkring här hemma och sulan i ytterskorna är för att jag eventuellt har ett lite kortare vänsterben, vilket också kan ge en jämnare belastning. Nog för att jag inte rör mig några längre sträckor, så är det viktigt att bäckenet belastas så bra som möjligt när jag väl rör mig. Ju mer jag anstränger mig nu, desto svårare kommer det bli att komma tillbaka efter förlossningen. Så vi håller tummarna att smärtan är puts veck om några veckor 😉

Nu ska jag ”hoppa” in i duschen! Ha en fin och solig dag 🙂 Kram

Lämna ett svar