Julgodis med mars

Hej!!

Pysslar ni för fullt?! Det gör vi! Vi är ute hos Krilles föräldrar i Kävlinge och julmyser. Igår gjorde vi lite olika julgodis, jag provade att göra Mars krispies enligt Matplatsens recept och de blev populära 🙂

Marsgodis Julgodis med mars
Marsgodiset var riktigt enkelt att svänga ihop!

Mars krispies, ca 25 st

4 mars-barer (á ca 50 g)
90 g smör
50 g Rice krispies

Smält smör och mars i bitar försiktigt i en kastrull tills de blandas ihop, det blir en rätt så kladdig smet men den ska vara jämn. Blanda sedan i rice krispies och klicka ut ca 25 st med hjälp av ett par skedar på bakplåtspapper, ställ kallt.

Sen provade jag även att göra citronkola enligt ett recept från Mat-Tina, de blev inte alls som jag har sett på bild. Konsistensen och smaken blev god men de blev lite bruna och de skulle vara helt ljusgula. Jag inbillar mig att de ska smaka som FOX-kola men de här smakade som en blandning mellan vanlig kola och citron. Jag ska prova en ny omgång idag och se om jag lyckas bättre… Återkommer med receptet om jag lyckas 😉

Nä, nu ska vi äta lunch här, Krille har fixat äggakaka, mums! Vi hörs senare! Kram

Lämna ett svar