Pannkakor med banan och valnötter

Hej!!
När jag kom hem igår löste jag i princip av Krille som drog iväg på grabbhelg. Så jag är gräsänka i helgen. Idag har jag tagit det lugnt och kollat serier hela förmiddagen, snart är det dags för några timmars jobb. Eftersom jag inte orkade gå och handla någon mat till lunch så fick det bli pannkakor, inte fel det heller 😉 Jag provade Tommy Myllymäkis recept och det var riktigt bra! Varför inte servera det som brunch imorgon?

Pannkakor med banan och valnötter

Pannkakor, ca 6 st stora

2 ägg
2,75 dl vetemjöl
2 krm bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
5,5 dl mjölk
25 g smör

Knäck äggen i en bunke, blanda i vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Häll i hälften av mjölken och vispa till en jämn smet, tillsätt resten. Smält smöret i en stekpanna tills det blir brynt. Rör ner smöret i smeten och stek pannkakorna på hög medelvärme. Servera med vispad grädde, banan och valnötter.

Lämna ett svar