Enkel och god middag med lax

Hej!! Laddar ni inför midsommar? Inte många dagar kvar nu! Vad tycker ni är viktigast på midsommarbordet? Jag har väl inga absoluta måsten men nypotatis, sill, gräddfil och gräslök är ju inte fel 😉 Vi åt en variant av det till middag i söndags, fast lax istället för sill. Så himla gott och enkelt! Eftersom vi inte har någon grill (än), så stekte vi laxen i ugnen.

Lax i ugn med nypotatis och gräddfil

Lax i ugn med gräddfil, 2p

300-400 g färsk lax på bit
citronpeppar
1 burk gräddfil
10 strån gäslök
1/2 röd lök
nypotatis

Sätt ugnen på 150°C. Lägg laxen i en ugnsfast form (jag brukar även lägga den på bakplåtspapper), krydda med citronpeppar. Sätt in i ugnen till en innertemperatur på 52 °C, ca 10-15 minuter beroende på hur tjock laxen är. Servera med en klick gräddfil, hackad gräslök och rödlök samt nykokt nypotatis. Simpelt men sååå gott 🙂

Lämna ett svar