God morgon! Jag är precis hemkommen från föräldrarna i Ystad, jag och Krille körde dit igår kväll. Vi fick som vanligt god mat, bl.a. dubbelmarinerad fläskfilé som är hur god som helst! Jag har bjudit på det receptet innan men det tål att upprepas och det passar ypperligt nu i sommartider, särskilt om man ska bjuda på buffé.
Rosmarinmarinerad fläskfilé, för ca. 30p på en buffé
3 kg fläskfilé, gärna ekologisk
6 msk smör
Marinad 1
2 liter vatten
150 g salt
10 rejäla kvistar rosmarin
6 skivade vitlöksklyftor
2 tsk grovmald vitpeppar
Koka upp allt och låt svalna
Marinad 2
3 citroner-strimlat skal
4 dl olivolja
4 msk finhackad färsk rosmarin
1 stor vitlöksklyfta, fint skivad
1 tsk grovmald vitpeppar
Bryn filéerna runt om i smör. Stek i ugnen på 125 grader till 65 grader i innertemperatur, så det blir rosa. Låt ligga i marinad 1 i 12 timmar. Skiva sen upp filéerna i bitar. Lägg i marinad 2 i ca. 4 timmar. Serveras kallt.
Jag ska luska reda på receptet på den vegetariska pajen också, den är himmelsk!!
I morse innan vi körde hem satt vi i trädgården och åt frukost, det var så mysigt! Snart kan vi också göra det! Endast ca 2 veckor kvar till flytt 🙂 Wiihhooo!!!
Ikväll blir det jobb och efter det ett gymmpass med Krille, sen var denna dagen slut. Ha en fin dag! Kram