Godaste omeletten med halloumi och ananas

God morgon! Valborg idag! Första året utan champagnefrukost… Det betyder att vi börjar bli gamla 🙁 Alla jobbar och vi firar i eftermiddag istället 🙂 Jag hade ju kunnat ta ett glas i min ensamhet nu på morgonen, men jag inte så sugen och det blir inte samma som att sitta på en picknickfilt i parken. Jag får kanske satsa på en vinlunch istället 😉 Solen strålar  här i Lund och det lovas ca 17-18°, så det bådar gott för vår grillpicknick ikväll!
Igår lagade jag en helt fantastisk omelett om man får säga det om sin egen mat… Jag tycker ju att kombinationen halloumi och ananas var en fullträff, så jag prövade att göra en omelett med dessa. Jag tillsatte även lite skinka, vilket man såklart kan skippa om man är vegetarian. Ni måste göra denna omeletten, såååå god och väldigt mättande!

Godaste omeletten

Halloumi och ananas-omelett, 2p

1/2 pkt halloumi
3 st cm-stora skivor färsk ananas
150 g skivad skinka
4 ägg
4 msk vispgrädde
salt och svartpeppar

Skiva ananasen i bitar och stek i en liten klick smör tills de får färg. Tillsätt sedan halloumin i mindre bitar och stek tills den får färg. Lägg i skivad skinka i bitar. Sänk till medelvärme. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar med en gaffel. Häll äggblandningen över resten i pannan och låt gå till omeletten stelnat. Servera med sallad. Jag dekorerade med ätbara violer 🙂

Lämna ett svar