Enkel mörk chokladmousse

Snart är påskhelgen här! Har ni lagat mycket mat eller planerar att göra?? Jag har inte gjort något!! Ni får gärna dela med er vad ni lagar! Vi ska köra upp till Stockholm och hälsa på min bror med familj i helgen och den mesta matlagningen sker nog på plats. Jag hoppas på en helg med mycket god mat, massa godis, fint väder och mys med brorsbarnen. Jag gillar verkligen påsken, det är lite som jul fast utan stress och måsten och oftast lite varmare väder 😉
Eftersom jag inte har några nya spännande påskrecept att bjuda på, så kan jag iaf bjuda på en dessert som lätt kan göras ”påskig” med några godisägg som dekoration 🙂 En chokladmousse som inte är så söt men väldigt god!! Receptet är mammas.

Mörk chokladmousse

Mammas mörka chokladmousse, ca 4 p

100 g mörk choklad av fin kvalitet (60-70%)
2 äggulor
3 dl vispgrädde

Ta fram ägg och grädde och låt stå framme någon timme så att de erhåller samma temperatur. Smält chokladen försiktigt i micron och låt svalna något. Vispa grädden fluffig, vispa ner äggulorna i grädden. Blanda sedan i chokladen så att det blir en jämn mousse. Fördela i portionsformar och ställ in i kylskåp fram till servering. Servera med bär eller något tjusigt påskgodis. Vi åt moussen ihop med havtorn marinerade i sauternesvin. Lägg bara bären i en skvätt sauternes och låt dra någon timme.

Nu kallar snart bingen och i morgon är sista arbetsdagen innan fyra dagar påskledigt 🙂

Lämna ett svar