Fiskgratäng med sötpotatismos

I söndags lagade vi en stor form med fiskgratäng och hur gott är inte det?! Jag tror inte att jag har lagat det på flera år… varför har jag inte gjort det??!! Jag provade att göra mos på sötpotatis istället för vanlig och såsen gjordes på grädde och crème fraîche istället för redning (inte konstigt det blev gott ;p). Dill och svamp är smaksättningen, men den kan så klart varieras. Prova ni med att laga den här fiskgratängen, den är riktigt god!

Fiskgratäng med sötpotatismos

Fiskgratäng med sötpotatismos, ca 6p

800 g tinad torsk
4 dl grädde
4 dl crème fraîche
250 g champinjoner
1 dl hackad dill
3 fiskbuljongtärningar
svartpeppar + lite salt

2 sötpotatisar
50 g smör
1 dl grädde
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten till potatisen och koka den i mindre bitar tills den blir mjuk. Skär under tiden champinjonerna i skivor och fräs i lite smör i en stekpanna tills de har fått fin färg, salta lite och peppra. Tillsätt grädde, crème fraîche, dill, fiskbuljong samt peppar i pannan och låt småputtra lite. När potatisen är mjuk, häll av vattnet och blanda ner smör, grädde, salt och pepppar och mixa allt med t.ex. stavmixer. Spritsa ut mosen längs kanten på en ugnsfast form. Skär fisken i  ca 2 cm stora bitar och lägg i mitten av formen (innanför moset). Häll på dill och svampsåsen. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills fisken har uppnått ca 52-56°C.

Nu ska jag rusa till jobbet! Ha en fin dag 🙂

Lämna ett svar