Flygande Jakob

Äntligen vardag! Jag är så glad att jag är tillbaka på fötterna igen 🙂 Jag var dock väldigt trött efter jobbet igår så det blev tyvärr ingen träning men idag hoppas jag på lite mer ork!
Igår lagade vi den gamla klassikern Flygande Jakob, det var väldigt länge sedan sist vi åt det. Det går ju väldigt snabbt att tillaga om man använder sig av grillad kyckling, vilket uppskattas på vardagarna när man vill att matlagningen ska gå undan!

Flygande Jakob Flygande Jakob

Flygande Jakob, 4-5 p

1 grillad kyckling
2 bananer
1 pkt bacon
1 dl jordnötter
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås (typ Heniz, alt. ketchup)
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°C. Ta av kycklingköttet från benet och dela i mindre bitar, lägg i en ugnsfast form. Skär bananerna i skivor och lägg över kycklingen. Stek baconet knaperstekt och strö även det över kycklingen. Vispa grädden fluffig och blanda i chilisåsen, salta och peppra. Bred grädden över kycklingen, bananerna och baconet med ett jämnt lager. Strö över jordnötterna. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter el. tills den fått fin färg. Servera med ris och sallad.

Nu ska jag springa iväg till jobbet, ha en fin tisdag! Kram

Ett svar på ”Flygande Jakob”

  1. Det ska jag nog ta och laga ikväll!! Puss!

Lämna ett svar