Granola med kanel och kakao

Idag har jag haft en riktigt mysig dag utan måsten. Det blev en låång frukost då jag råkade vakna redan 06, trots att jag bestämt mig för att sova till minst åtta, börjar man bli gammal då…? Sen begav jag mig ut på en svettig löprunda, kom hem tog ett bad, packade in håret och lyssnade på avkopplande musik. För att senare åka in till Malmö och träffa fina Erica på en lunch och fika samt lite shopping. Nu ligger jag i soffan och jäser, mannen har precis kommit hem och det luktar gott av granola (knaprig müsli) i lägenheten. En riktig toppendag helt enkelt!
Granola med kanel och kakao Granola med kanel och kakao
Varför jag har kakao i granolan är för att jag blev inspirerad av en blogg jag brukar läsa: http://baraenkakatill.blogspot.se/, hon hade kakao i sin müsli och det lät ju bara så gott! Var det gott då? JAAA! Annars hade jag inte delat med mig av receptet här 😉  Nyttig är den också!!

Granola med kanel och kakao

1 dl mandel
1 dl hasselnötter
1 dl kokosflingor
2 dl havregryn
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 msk kakao
1 msk kanel
1 msk stevia strö
1 dl kokande vatten
1/4 dl olja (typ solros)

Sätt ugnen på 200°C. Blanda alla torra ingredienser. Häll i olja och vatten och blanda runt. Häll ut på bakplåtspapper och grädda ca 10-15 minuter i ugnen, ta ut efter halva tiden och rör runt. Ät på yoghurten, filen, gröten, keson eller något annat 🙂

Lämna ett svar