Varm savoykål med bacon och svamp

Hej och god kväll!
Vad hittar ni på denna onsdagskväll? Vi har tränat, lagat mat och kollat Sveriges Mästerkock. Tycker ni att rätt personer är i final? Så svår tävling med identifiering av fiskarna! Jag hade aldrig klarat alla… man köper ju oftast färdigfiléad och dessutom äter ju inte vi fisk så ofta, tyvärr (inte Krilles favorit) 🙁
Idag lagade vi kyckling för tredje dagen i rad. Det är så enkelt och gott att göra kycklinggryta och bara slänga ner lite blandade kyddor, lite grädde eller crème fraîche. Vi gjorde iaf ett nytt tillbehör till maten idag, nämligen stekt savoykål med bacon och svamp. Det var supergott! Ett bra och nyttigt alternativ till pasta/ris/potatis.

Stekt savoykål
Inte den vackraste bilden… det var iaf jättegott 🙂

Varm savoykålssallad, ca 6p

1 savoykålshuvud
1 pkt bacon
150 g champinjoner (jag använde skogs)
svartpeppar
lite salt

Skär kålen i strimlor och ta bort de grova stjälkarna. Stek i stekpanna med smör och olja tills kålen blir mjuk, peppra och salta lite lätt. Jag stekte den i omgångar eftersom allt inte fick plats i pannan. Lägg sedan kålen i en skål. Skär sedan baconet i bitar och knaperstekt. Häll sedan bacon samt fettet över savoykålen. Stek sedan svampen i skivor i samma panna, salta och peppra. Servera till kyckling, biffar eller vad som helst 🙂

Lämna ett svar