Nyttig thaigryta

God morgon!! Måndag igen. Äter ni nyttigare på vardagarna? Vi försöker iaf vara lite mer hälsosamma på vardagarna och unnar oss desto mer på helgerna 🙂 Här kommer ett recept på en god och nyttig vardagsrätt, den är fullproppad med grönsaker och smakar ljuvligt av bl.a. ingefära.

Nyttig thaigryta

Grönsaker

Nyttig thaigryta, ca 6p:

1 kg kycklingfiléer
1 bit ingefära ca 2 x 2 cm
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 broccolibukett
1 burk vattenkastanjer
1 burk minimajs
1 burk bambuskott
1 burk ananasringar (eller bitar)
200 g champinjoner
1 gul paparika
1 msk sesamolja
2 burkar kokosmjölk
salt och svartpeppar
svarta och vita sesamfrön

Ansa och dela kycklingen i små bitar. Stek på högvärme i en stekpanna i omgångar så att den får färg runt om, salta och peppra. Skala och finhacka ingefäran och vitlöken och släng ner med kycklingen och låt fräsa någon minut. Häll över kycklingen i en stor gryta. Dela broccolin i mindre buketter (du kan även ta med stammen delad i mindre bitar), skär paprikan och svampen och fräs alltsammans i stekpannan tills det får lite färg, häll sedan ner i grytan tillsammans med kycklingen. Ställ istället grytan på värmen och tillsätt sambal oelek. Häll av vattenkastanjer, minimajs, bambuskott och ananas (dela på minimajsen och ananasen), tillsätt till grytan. Häll i kokosmjölk och sesamolja. Salta och peppra. Låt puttra några minuter och smaka ev. av med mer kryddor. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills det börjar lukta lite nötigt, var försiktig så att de inte bränns. Ät som det är i en djup skål eller tillsammans med ris, strö över de rostade sesamfröna.
Nyttig thaigryta

Nu ska jag iväg och träna ett morgonpass på gymmet innan det är dags för kvällsjour. Kram

Lämna ett svar