God morgon!! Måndag igen. Äter ni nyttigare på vardagarna? Vi försöker iaf vara lite mer hälsosamma på vardagarna och unnar oss desto mer på helgerna 🙂 Här kommer ett recept på en god och nyttig vardagsrätt, den är fullproppad med grönsaker och smakar ljuvligt av bl.a. ingefära.
Nyttig thaigryta, ca 6p:
1 kg kycklingfiléer
1 bit ingefära ca 2 x 2 cm
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 broccolibukett
1 burk vattenkastanjer
1 burk minimajs
1 burk bambuskott
1 burk ananasringar (eller bitar)
200 g champinjoner
1 gul paparika
1 msk sesamolja
2 burkar kokosmjölk
salt och svartpeppar
svarta och vita sesamfrön
Ansa och dela kycklingen i små bitar. Stek på högvärme i en stekpanna i omgångar så att den får färg runt om, salta och peppra. Skala och finhacka ingefäran och vitlöken och släng ner med kycklingen och låt fräsa någon minut. Häll över kycklingen i en stor gryta. Dela broccolin i mindre buketter (du kan även ta med stammen delad i mindre bitar), skär paprikan och svampen och fräs alltsammans i stekpannan tills det får lite färg, häll sedan ner i grytan tillsammans med kycklingen. Ställ istället grytan på värmen och tillsätt sambal oelek. Häll av vattenkastanjer, minimajs, bambuskott och ananas (dela på minimajsen och ananasen), tillsätt till grytan. Häll i kokosmjölk och sesamolja. Salta och peppra. Låt puttra några minuter och smaka ev. av med mer kryddor. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills det börjar lukta lite nötigt, var försiktig så att de inte bränns. Ät som det är i en djup skål eller tillsammans med ris, strö över de rostade sesamfröna.
Nu ska jag iväg och träna ett morgonpass på gymmet innan det är dags för kvällsjour. Kram