Ooey gooey brownies

Hej!!! Igår gjorde jag Ooey gooey brownies! Det är kladdig browniebotten med mjölkchokladbitar i och på det marshmallow, dulce de leche samt chokladganach. Ja, ni hör ju hur smaskigt det låter, helt galet gott! Min svägerska Helena bakade dessa för en tid sedan och har velat göra dem sedan dess… Ni måste också prova! Receptet hittade jag på Bakverk & Fikastunder.

Ooey gooey brownies Dulce de leche och choklad

Börja med att koka Dulce de leche (eller köp färdig karamelliserad mjölk):

1 burk kondenserad mjölk

Ta av papperet från burken. Lägg burken i en kastrull och täck med vatten, låt koka ca 3 timmar på medelvärme. Se till att fylla på med mer vatten så att burken hela tiden är täckt. Ta sedan upp och låt svalna. Voila: Dulce de leche!

Ooey gooey brownies

Browniebotten:
120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100 g mjölkchoklad (jag tog Marabou)

150 g marshmallows (jag använde minimarshmallows)

1 burk dulche de leche (recept ovan)

Chokladganach:
125 g hackad mörk choklad
125 g hackad mjölkchoklad
1 dl vispgrädde

Börja med brownien: Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret i en kastrull, ta av kastrullen från värmen. Dela chokladen och blanda med smöret till en jämn smet. Rör ner socker, vaniljsocker, ägg, salt samt siktat vetemjöl och kakao så att det inte bildas några klumpar. Tillsätt grovt hackad mjölkchoklad. Bred ut i en bakplåtspappersklädd ugnsform på ca. 30 x 20 cm. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
Ta sedan ut kakan och håll på hackad marshmallows (alt. mini) och ställ tillbaka kakan i ugnen i några minuter. Marshmallowen ska bara smälta något. Ta sedan ut kakan och låt svalna något.
Bred sedan ut dulce de lechen över marshmallowen.
Gör till sist chokladganachen: Låt grädden koka upp i en kastrull, tillsätt den hackade chokladen när grädden börjar koka, ta av kastrullen från plattan, rör till en jämn smet. Bred ut ganachen över dulce de lechen. Ställ in  kakan i kylen och låt stelna. Servera som den är eller ihop med lite vispgrädde. Nam nam!

Jag skrev ju tidigare att jag hade något spännande att berätta, vi kollar nämligen på hus! Inget är klart än men vi håller på och hoppas det går vägen 🙂 Berättar mer snart… Kram <3

Lämna ett svar