Vitkålsgratäng

Hallå hallå! Jag har precis avnjutit en fantastiskt god middag bestående av vitkålgratäng och kalkonkorv. Jag fick inspiration av en kollega på jobbet som åt det idag. Perfekt att ha till vad som helst istället för potatisgratäng! Lova mig att ni testar denna, den är så god att man vill slicka ren tallriken 🙂

Vitkålsgratäng och kalkonkorv

Vikålsgratäng, ca 4 p

500 g vitkål (ett halvt mindre huvud)
1 vitlöksklyfta
1 krm paprikapulver
1 krm chiliflakes
salt och svartpeppar
en rejäl klick smör att steka i
2 dl vispgrädde
1 dl riven smakrik ost

Sätt ugnen på 200°C. Hacka vitkålen i mindre bitar och stek i smör i en het stekpanna. Krydda med paprikapulver, chiliflakes, salt och peppar. Stek kålen tills den får färg och blir lite mjuk. Lägg sedan kålen i en mindre ugnsform, häll över grädden och riv över någon god ost, jag blandade lite skalkar av parmesan och stureost. Ställ in i ugnen ca 20 minuter eller tills osten har fått fin färg.
Vitkålsgratäng Vitkålsgratäng

Nu ska jag äntligen iväg till frissan, känns som evigheter sedan sist! Tyvärr är det bara klippning idag då jag var lite sent ute att boka tid, så färgning av utväxten får bli på torsdag istället. När jag kommer hem ska jag baka en Ooey gooey brownie som min svägerska bjöd mig på för ett tag sedan, sååå gott! Återkommer med recept och resultat senare 🙂 Ha en fin kväll!

Lämna ett svar