Meatza – pizza med köttfärsbotten

Igår lagade vi Meatza som verkar vara en trend bland Paleo/low carb-ätare. Jag gillar ju också låg kolhydratskost så jag var ju inte sen att haka på 😉 Det är en ”pizza” med köttfärsbotten. Var det gott då? -Ja!! Super! Smakar som en blandning mellan pizza och lasagne 🙂 Den kan ju varieras på alla möjliga vis, men såhär gjorde jag:

Meatza

Meatza, ca 4-6 p

Botten:
1 kg nötfärs
2 ägg
2 msk oregano
1 stor vitlöksklyfta
1,5 msk köttbuljong
några varv med svartpepparkvarnen

Topping:
2/3 burk het salsa
10 champinjoner
1,5 dl riven parmesanost
2 mozzarellabollar
3 tomater
lite extra oregano

Sätt ugnen på 225°C. Blanda färsen med resten av ingredienserna. Platta ut/kavla ut på ett bakplåtspapper i en ugnsplåt med kanter, ta hjälp av lite plastfolie och lägg över för att kavla ut lättare. ”Grädda” 15 min i ugnen. Ta sedan ut och häll av vätskan som bildats. Lägg sedan på salsan, skivade champinjoner, parmesan, skivade tomater, mozzarellabitar samt lite oregano, Sätt in i ytterligare 15 minuter. Servera med sallad och balsamico.
Meatza - low carb pizza

Lämna ett svar