Vi är också svenssons…

Hej hej! Här sitter jag i soffan efter arbete och ett roligt träningspass. Idag gick jag på ett Step-pass och jag börjar faktiskt behärska aerobicstegen bättre och bättre nu 🙂 Jag brukar variera pass med styrketräning och annan cardio, som i morgon kommer jag träna överkroppen samt nått pulshöjande som löpning, crosstrainer el. likn. Jag försöker träna ca 5 ggr/vecka. Hur brukar ni träna?
Moi i soffan

I veckan åt vi korv stroganoff, vanlig hederlig svensson-mat. Ja, vi matbloggare äter också ”vanlig” mat, men oftast är det ju inte så roligt att blogga om… Men gott som sören är det ju! Så här kommer recept på det om det är nån som inte har ett eget redan 🙂

Korvstroganoff

Korvstroganoff, 5-6p:

1 stor falukorvsring
1 gul lök
5 dl grädde
2 msk tomatpuré
salt och svartpeppar

Hacka löken fint och stek i smör i en större traktörpanna (stekpanna med kanter). Dela korven i mindre bitar och stek den med löken. När korven fått färg häll i grädde, tomatpuré samt salt och peppar. Låt koka upp och servera med ris och gröna ärtor.

Vi är helt fast i Breaking Bad-träsket, så vi gör nästan inget annat på kvällarna än och plöjer avsnitt… Men det är ju sååå spännande! GahhhAA! Nu har vi nästan bara en säsong kvar iaf… Har ni sett det?? Vad tycker ni? Avslöja bara inget 😉

6 svar på ”Vi är också svenssons…”

 1. Peter Svensson skriver: Svara

  Jag känner mig väldigt vanlig men korv stroganoff är oerhört gott!:)

  1. matdelikat skriver: Svara

   Ha ha, det är ju det 🙂

 2. Korvstroganoff är nog underskattat. Men det är ju jätte gott. Din blogg är rolig att läsa och dina bilder är fina. Jag blir hungrig! Det är kanon. Tack för att du delar! Kram

  1. matdelikat skriver: Svara

   Tack Lotta 🙂

 3. Korvstroganoff är bara SÅ gott och enkelt att slänga ihop. Jag brukar alltid hårdsteka korven och sen gör jag den på kvarg/milda mat extra, sambal olek mm :).

  Har sett Breaking Bad och håller med om att man blev helt hooked! Riktigt bra serie det där. Har ni sett The Wire? annars får ni göra det för det är lätt en av de bästa serier jag sett! riktigt spännande. kram på dig

  1. matdelikat skriver: Svara

   Korvstroganoff med kvarg var något nytt! The Wire har vi inte sett men har hört mycket bra om den, får kanske bli den efter Breaking är slut 🙂 Kram

Lämna ett svar