Eggs Benedict – low carb

Jag är i extas! Åt precis helt fantastiska Eggs Benedict, om man nu får säga så om sin egen mat?! Haha. För er som aldrig ätit Eggs Benedict, så består det av English Muffin, skinka (eller bacon), pocherat ägg och hollandaise. Eftersom det är måndag och ny vecka blev det en nyttigare variant utan så mycket kolhydrater. Jag gjorde en English Muffin på mandelmjöl, sen är det ju en massa smör i hollandaisen men lite fett är aldrig fel 😉 Detta är perfekt som frukost/brunch/lunch en ledig dag.

Eggs Benedict low carb Eggs Benedict
J
ag hittade ett recept på low carb-English Muffin på denna sidan: http://www.beautyandthefoodie.com, , som jag inspirerades av. Jag gjorde mina snarlikt och de blev sååå goda! Passar nog supergott att äta istället för bröd på morgonen eller ihop med lite sylt och grädde som en efterrätt.

English Muffin, 1 p:

8 g smör (1/2 msk)
1 msk kokosmjöl
1 ägg
1 msk mjölk
1/4 tsk bakpulver
1/2 tsk stevia strö
1 krm salt

Smält smöret och blanda ihop alla ingredienser till en slät smet utan klumpar. Häll smeten i en lite bakform (typ crème brûlée-form) eller i en kaffekopp. Ställ in i micron och kör på full effekt i 1,5 minut. Ta ut och låt svalna. Skär med en kniv runt om och ta ut muffinen(hur skriver/säger man?!). Dela längs med på mitten. Hetta upp en stekpanna med en liten klick smör. Stek på båda sidor tills de får fin färg.
English Muffin low carb

Hollandaise, 2 p:

75 g smör
1 äggula
1/2 tsk citronsaft
1/2 tsk vitvinsvinäger
1,5 msk vatten
salt och svartpeppar

Börja med att sätta en stor gryta med vatten på spisen. Låt det nästan koka upp. Det ska nå strax under kokpunkten. Smält smöret i en annan kastrull. Ta en tredje kastrull som passar i den större (som ett vattenbad) och lägg i äggula, vinäger, citronsaft samt vatten, vispa detta kraftigt i vattenbadet, se till så att inget vatten kommer ner i såsen. Tillsätt lite smält smör i taget och vispa hela tiden tills det blir tjockt. Undvik bottensatsen på smöret. När allt smör (förutom bottensatsen) är tillsatt och såsen är tjock, smaka av med salt och peppar.

Pocherat ägg

ekologiskt ägg
kokat vatten i en kastrull
en skvätt vitvinsvinäger

Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt vinägern. Knäck ägget försiktigt och lägg i en liten skål eller kaffekopp. Använd en hålslev eller en spagettislev och rör runt i vattnet och skapa en virvel, häll ägget i virvelns mitt och låt koka ca 2-3 minuter. Ta upp med hålsleven(eller spagettisleven). Ät direkt med salt och peppar.

Montering av Eggs Benedict:

Ta en skiva av de stekta English Muffins, lägg på ett par skivor god skinka, lägg på det pocherade ägget, ringla över hollandaise. Dra några varv med svartpepparkvarnen och strö lite hackad gräslök samt dekorera ev. med något blad persilja. Smaklig måltid!!

I morse tog jag en löprunda och det kändes jätteskönt, inget ont i menisk-knät vilket är positivt 🙂 Jag vågar inte springa längre än 5 km, då jag är rädd att knät ska pajja. Hoppas verkligen att jag kan komma igång med löpningen igen! Jag mår så bra av att springa och det känns som den mest effektiva cardio-träningen, som om bara kilona rinner av en, haha! Förhoppningsvis blir det ett gympass ihop med sambon ikväll också, måste ju kompensera helgen då jag inte hann med någon träning alls… Ha en fin måndag! Kram

 

6 svar på ”Eggs Benedict – low carb”

 1. Fy fasen va gott!! Muffinen hahahaninen!

  1. matdelikat skriver: Svara

   Haha, ja vad säger man?!

 2. Vilket toppenrecept! Ska försöka mig på att göra muffinsen, för som såg sååå himmelskt goda ut. Ha en fin dag ♥

  1. matdelikat skriver: Svara

   Ja, det var verkligen himmelskt gott 🙂

 3. Jag ÄLSKAR Eggs Benedict! Bästa ägg-frukosten!

  1. matdelikat skriver: Svara

   Visst är det smaskens!

Lämna ett svar