Muffins med hallon och farinsocker

God morgon!! Igår var jag med jobbet på Olearys i Malmö och bowlade. Mitt lag fick en delad sista plats…haha! Vi hade iaf kul 🙂 Det blev dock en rätt så lugn kväll eftersom helgarbete väntar för mig. Så tyvärr blir det nog minimalt med matlagning i helgen, desto mer skräpmat kanske 😉
I torsdags när jag gjorde macaronsen fick jag en massa äggulor över, då passade jag på att göra muffins. Jag använde ett gammalt recept som jag tror kommer från min kära vän och kursare Madde. Det som är så fantastiskt med dem är just att man använder sig av farinsocker istället för vanligt socker. Farinsockret ger en slags kolaaktig smak som gör en annars ganska tråkig muffin till något helt annat! Hallonen gör också att muffinsen blir mycket saftigare. Ni måste helt enkelt testa detta!

Muffinssmet ogräddade muffins Färdiga muffins

Muffins med hallon och farinsocker, 12 st:

125 g rumsvarmt smör
2,5 dl farinsocker
3 st ägg (eller äggulorna som blev över från macronbaket)
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl frusna hallon

Sätt ugnen på 200°C. Vispa försiktigt med elvisp ihop smöret och sockret till en jämn smet. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget och vispa försiktigt. Tillsätt mjölken och till sist de frusna hallonen. Klicka ut smeten i muffinsformar. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.

 

Lämna ett svar