Kycklinggratäng med bacon

Hej alla glada 🙂 Snart är det helg igen och imorgon är det dessutom alla hjärtans dag! Ska ni göra något särskilt med er kärlek/vän/familj?? Jag och min kärlek ska iaf gå ut och äta på restaurang, känns som det var längesen vi var ute åt sist, så det ska bli supermysigt. Vi brukar faktiskt alltid gå ut och äta på alla hjärtans dag, det är ju lyxigt att bli serverad och framförallt slippa disken 😉
Om ni ska stanna hemma eller kanske inte vet vad ni ska laga på lördag så är den här kycklinggratängen ett tips! Supergod med sältan från baconet och den smälta osten. Den fungerar ju lika bra att äta till vardags, som jag har gjort idag 🙂

Kycklinggratäng med bacon

 

Kycklinggratäng med bacon, ca 6p:

ca 1 kg kycklingfilé
150 g champinjoner
1 pkt bacon
1 liten gul lök
4 dl créme fraîche (fet)
2 dl vispgrädde
2 msk oxfond
peppar salt
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 225°C. Ansa filéerna och skär i små bitar, stek sedan i en stekpanna med smör, salta(lite) och peppra. Stek gärna kycklingen i omgångar så att inte pannan bli för kall, då är det svårare att få stekyta. Kycklingen behöver bara få en fin yta(den blir färdig i ugnen sen), lägg den sedan i en ugnsfast form. Skiva svampen och stek med smör och peppar, när den har fått fin färg lägg även den i den ugnsfasta formen, upprepa med baconbitar och hackad lök. Slå i créme fraîche, grädde och fond i stekpannan och låt koka upp, smaksätt med lite peppar. Häll sedan såsen över allt i ugnsformen och strö över lite riven ost. Ställ in i ugnen ca. 20 minuter eller tills osten fått fin färg. Servera med klyftpotatis eller bara sallad om du vill äta LCHF-style 🙂

Kycklinggratäng

Lämna ett svar