Favorit i repris: Skinkrullar!

Hej! Idag har jag äntligen varit ledig efter 7 dagar med arbete… Jag har umgåtts och lagat lunch ihop med mina föräldrar och jag har TRÄNAT! Jag har ju varit sjuk sååå länge och det känns så skönt att äntligen komma igång med träningen ordentligt. Jag mår så dåligt av att inte få röra på mig.
Ikväll har jag och Krille lagat en favorit i repris, nämligen svägerskan Helenas skinkrullar. De är så himla goda ihop med en sallad och lite avokadokräm. Nyttigt är det också!

Skinkrullar

 

Man kan ju variera smaken på köttfärsen i skinkan hur man vill, men såhär gjorde jag denna gången:

Skinkrullar, ca 6 p:

1 kg blandfärs
1 stor purjolök
ca 2 tsk köttbuljong (pulver)
2 msk kalvfond
svartpeppar
1 tsk grillkrydda
en näve hackad basilika
ca 35 st tunna små skinkskivor
ca 1 dl riven ost (jag använde parmesan)

Sätt ugnen på 200°C. Hacka purjolöken i mindre bitar och blanda ihop med färsen och kryddorna. Forma små järpar och rulla in i en bit skinka. Lägg i en ugnsform. Strö den rivna osten över och gratinera i ca 20-25 minuter.

Nyttig avokadokräm

250 g kesella 1%
1 mogen avokado
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Mosa avokadon och blanda med kesella, pressad vitlök, salt och peppar.

Servera med en god sallad. Jag använde isberg, slantade moröter, gurka, tomat, edamambönor, gröna ärtor och paprika.

 

Lämna ett svar