Hallonmoussetårta med browniebotten

Igår fick ni receptet på Maddes fläskfilé, idag får ni receptet på Maddes efterrätt! Den var sååå god! Tänk er den bästa av kladdkakor med lite syrligare hallonmousse på… det bli inte fel! Hallon och choklad är en oslagbar kombination! Vad passar inte bättre med tårta en dag som denna?! Det är nämligen min svägerska Dessans födelsedag! Grattis fina du! Receptet kommer ursprungligen från ICA.

Hallonmoussetårta med browniebotten

 

Hallonmoussetårta med browniebotten, ca 8 p:

Browniebotten:
120 g mörk choklad
100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 msk vaniljsocker
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 °C. Smält chokladen ihop med smöret över vattenbad. Ta bort från värmen och rör i sockret tills det är jämnt fördelat. Tillsätt äggen ett i taget och rör om. Rör försiktigt ner vaniljsocker, salt och mjöl.Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. (Vill du kunna lossa tårtan och lägga den på ett fat bör du lägga bakplåtspapper i botten på formen). Häll i smeten. Grädda i ca 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna.

Hallonmousse:
1 pkt frysta, tinade hallon à 250 g
1 dl gelésocker multi
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Mixa hallonen med stavmixer, passera genom en finmaskig sil. Koka upp den släta purén ihop med gelésockret. Ta av från värmen och tillsätt vaniljsockret. Låt den svalna något. Vispa grädden och vänd ner i hallonpurén. Bred moussen över bottnen, låt kanten på formen sitta kvar. Ställ in i kylen i minst 3 timmar, gärna över natten.

Garnering:
Vispad grädde
Färska hallon

Vid servering: Ta bort formens kant. Garnera med färska hallon och spritsa på vispad grädde.

 

 

Lämna ett svar