Blomkålssoppa med bubbel

blomkålsoppa

 

Det blir mycket soppa nu när hösten smyger sig på och det finns ju mängder med rotfrukter och grönsaker att göra soppa på. Igår provade vi blomkål och det blev fantastiskt gott, särskilt med mycket bacon i 🙂

 

Blomkålssoppa med bubbel ca 4 stora portioner:

1 blomkålshuvud (ca 600 g blomkål)
2 bananschalottenlökar (eller 3-4 schalottenlökar)
1,5 msk grönsaksbuljong (eller 1,5 tärning)
1 dl mousserande vin
7 dl vatten
3 dl vispgrädde
salt och peppar
1 krm cayennepeppar
2 pkt bacon

Hacka löken och fräs i lite smör i en kastrull eller gryta tills den blir mjuk. Tillsätt grovt hackad blomkål i grytan. Fräs ihop med grönsakbuljong och vin i ca 1 minut. Tillsätt vattnet och låt koka i 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk. Mixa med stavmixer. Tillsätt grädden och krydda. Värm upp försiktigt. Stek under tiden bacon, i små bitar, rätt så hårt. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Servera soppan med rejält med bacon och gärna ett glas bubbel till 🙂

blomkålsoppa med bubbel

 

Lämna ett svar