Kalifornien, del 5

 

Jag måste ju dela med mig av våra dagar i Los Angeles! Jag hade mest hört negativa saker om LA, men jag gillade verkligen staden. Om man nu ska kalla LA stad, den är nämligen lika stor som Skåne. Jag tror att vi hade en fördel att vi reste med Louise och Martin som varit där ett flertal gånger tidigare, de visste vad som var värt att se och Martin hittade i staden som om att han bodde där!

Vi bodde på Liberty Hotell som låg ett stenkast ifrån Hollywood Blvd. Det var absolut inget fancy, men billigt på ett bra läge med gratis parkering.
  

Vi kollade in våra ”hoods” första kvällen. Jag ser galen ut vid Depps hand och fotavtryck, haha.

Första dagen släppte Martin och Louise av oss på Venice beach…

Vi kollade in kanalerna, varifrån Venice har fått sitt namn…

Vi strosade längs Abbot Kinney blvd, som verkar vara väldigt hippt. Detta fiket som låg innanför en butik (Tom´s) fastnade jag för.

Vi strosade även längs beachen och kollade in alla turistshoppar mm.

Krille blev exalterad över Muscle beach!
    

Det fanns en massa duktiga skateboardåkare som vi stod och tittade på ett tag

Vi lunchade kalkonmackor och smoothies i skuggan
  

Vi kollade in Santa Monica pier och avled smått av hettan…

Jag svalkade mig med en frozen yoghurt med färsk mango, jordgubbar och granola på 3rd street promenade, vilket för övrigt är en bra shoppinggata! Pinkberry heter yoghurtbaren.

Efter bechen kom Martin och Louise och hämtade upp oss. Vi körde så nära Hollywoodskylten vi kunde komma och tog en massa hoppbilder!
  

Sen käkade vi middag på det sjukaste stället; Roscoe´s. Vad tror ni ligger på våfflorna? Det är inte glass… utan smör!!! Man äter alltså våfflor med smör och sirap ihop med friterad kyckling! Det sjuka var att vi alla gillade det, haha! Dock kände man sig smått äcklad efteråt. Det kan tilläggas att de flesta besökarna var enooorma som kom hit, de stod tillochmed och dansade utanför för att de var så glada att få äta här!!! En upplevelse i sig!

Vi avslutade dagen med en öl på Viper room, en känd rockklubb på Sunset blvd.
        

Dag två spenderade vi på Universal Studios, vilket var jätteroligt! Man fick bl.a åka en studiotur och se en massa specialeffekter som används i filmer. De fanns även åkatrraktioner, där de flesta var i 3D.

Sen lunchade vi på Carney´s; snabbmat i en tågvagn på Sunset blvd. Tydligen ska många kändisar hänga här men vi såg ingen 🙁

Istället köpte vi en Star Map och körde runt i Beverly Hills och Bel Air och kollade in vart kändisarna bodde


Det var ungefär såhär mycket man såg av kändisarnas hus…en stängd stor grind….
  

Sista kvällen i LA avslutade vi med bio. Vi såg Meet the Millers (Familjetrippen), en riktigt rolig film!! Till den åt vi smördränkta popcorn och då menar jag verkligen smördränkta, men blev helt flottig om fingrarna! Vi gillade det, haha! Det är inte svårt att lägga på sig vikt i USA!
Efter LA styrde vi kosan mot Vegas!!! More to come…

Lämna ett svar