Rabarberkräm med vanilj

Igår hälsade vi på hos Krilles kusin ute på landet. Vi fick plocka med oss rabarber hem och enligt Krilles önskemål blev det kräm av dem. Jag stoppade i lite vanilj och det blev supergott! Jag provade förutom att göra ”vanlig” kräm, även en nyttigare variant med stevia ist. för socker; det blev dock inte lika gott…

Rabarberkräm med vanilj, ca 2p:

4 rabarber (inte de största)
3 dl vatten
1 dl socker
1/2 tsk mald vaniljstång (eller en bit urskrapad vaniljstång)
2 msk potatismjöl

Skala rabarbern och dela i mindre bitar. Lägg rabarberbitarna med vatten, vanilj och socker i en kastrull och låt koka ca. 10 minuter till rabarbern ”går sönder”. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och häll försiktigt ner i krämen, rör samtidigt. Servera med iskall mjölk.

Om någon vill prova den nyttigare varianten, kommer den här (den blir dock mycket surare):
Rabarberkräm med stevia, ca 2 p:

4 rabarber
3 dl vatten
2 msk stevia (eller mer efter smak, blir dock en konstig eftersmak med för mycket!)
1/2 tsk mald vaniljstång
1 msk potatismjöl

Skala rabarbern och dela i mindre bitar. Lägg rabarberbitarna med vatten, vanilj och stevia i en kastrull och låt koka ca. 10 minuter till rabarbern ”går sönder”. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och häll försiktigt ner i krämen, rör samtidigt. Servera med iskall mjölk

 

Lämna ett svar