Igår hälsade vi på hos Krilles kusin ute på landet. Vi fick plocka med oss rabarber hem och enligt Krilles önskemål blev det kräm av dem. Jag stoppade i lite vanilj och det blev supergott! Jag provade förutom att göra ”vanlig” kräm, även en nyttigare variant med stevia ist. för socker; det blev dock inte lika gott…
Rabarberkräm med vanilj, ca 2p:
4 rabarber (inte de största)
3 dl vatten
1 dl socker
1/2 tsk mald vaniljstång (eller en bit urskrapad vaniljstång)
2 msk potatismjöl
Skala rabarbern och dela i mindre bitar. Lägg rabarberbitarna med vatten, vanilj och socker i en kastrull och låt koka ca. 10 minuter till rabarbern ”går sönder”. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och häll försiktigt ner i krämen, rör samtidigt. Servera med iskall mjölk.
Om någon vill prova den nyttigare varianten, kommer den här (den blir dock mycket surare):
Rabarberkräm med stevia, ca 2 p:
4 rabarber
3 dl vatten
2 msk stevia (eller mer efter smak, blir dock en konstig eftersmak med för mycket!)
1/2 tsk mald vaniljstång
1 msk potatismjöl
Skala rabarbern och dela i mindre bitar. Lägg rabarberbitarna med vatten, vanilj och stevia i en kastrull och låt koka ca. 10 minuter till rabarbern ”går sönder”. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och häll försiktigt ner i krämen, rör samtidigt. Servera med iskall mjölk