Kabanossegryta med kyckling

God morgon! Jag har precis ätit frukost efter ett tufft spinningpass. Snart ska vi ut i solen, känns som sommarväder idag! Senare i eftermiddag ska vi in till Malmö och hejja på våra vänner Louise och Martin som ska springa Toughest. Det är en 8 km lång hinderbana på Ribban. Låter riktigt tufft!

Häromdagen lagade vi kabanossegryta, eller kreolsk gryta som många kallar det. Vi tog kyckling istället för fläskfilé och det blev jättebra! Krille var helt lyrisk eftersom det var så gott! Det är även min brors favoritmat. Förrutom att det är så gott så är det superenkelt att göra!

Kabanossegryta,  ca 6p:

1 kg kycklingfilé (eller fläskfilé)
4 kabanossekorvar (som ölkorvar)
1 burk kalamataoliver
1/2 burk syltlök
1/2 liten burk smörgåsgurka (eller ca. 30 st)
1 stor röd paprika
5 dl vispgrädde
1 tsk torkad mejram
salt och peppar

Dela kycklingen i små bitar. Stek i en stekpanna så att de får färg. Lägg sedan kycklingen i en gryta. Hacka korven och papriken i mindre bitar, stek i pannan och häll sedan över i grytan. Sätt grytan på den varma plattan och tillsätt grädde, oliver, syltlök, gurka (delad i mindre bitar), mejram, salt och peppar. Var dock försiktig med saltet, smaka av! Låt puttra några minuter på svag värme. Servera med ris och sallad.

Dessa oliver använde jag.
Ha en trevlig lördag alla 🙂

Kram

 

Lämna ett svar